Giveaways

Danske online giveaways

Du kan finde rigtig mange giveaways hos diverse danske bloggere, hvor giveaways er blevet rigtig populære. Her fortæller vi dig hvordan du nemt finder dem, hvad en giveaway er, hvad du kan vinde og hvordan du deltager, plus et par ekstra tips.

Hvad er en online giveaway

En giveaway arrangeres af blogs og andre hjemmesider. Det er stort set en konkurrence, men bliver refereret til som en giveaway fordi webmasteren eller bloggeren giver noget væk, altså på engelsk, giveaway. Giveaways afholdes ofte af bloggere for at sig tak til deres følgere og muligvis for at tiltrække flere læsere, men årsagen er forskelligt for den individuelle giveaway. Det er næsten altid gratis at deltage i en giveaway, men det er ofte krævet at deltageren ligger en kommentar, ”liker” en facebook side, eller lignende handlinger.

Hvor finder jeg dem?

Du finder hovedsageligt giveaways hos forskellige danske bloggere som afholder diverse giveaways. Der findes også forskellige mere automaseret metoder at bruge hvis du ikke ønsker at klikke rundt på alt for mange blogs.

1. Google Alert – Du kan tilmelde dig Google Alert og derved modtage en email hver gang Google registrere en ny tekst med et bestemt nøgleord. For eksempel kan du modtage en email hvergang Google registrere en ny artikel med order “giveaway” eller “gratis konkurrence”.
2. BlogLoving – Ved at følge et stort antal danske blogs på BlogLovin kan du hurtigt scrolle ned over alle de seneste artikler og lede efter titler der indeholder ord som for eksempel “giveaway”. Det kan nemt gøres med en CTRL+F søgning der hurtigt scanner siden efter valgte nøgleord.
3. Bloggers Delight – Samme metode som ovenstående kan anvendes hos Bloggers Delight også. Her er du naturligvis begrænset kun til Blogger Delight blogs.

Hvad kan jeg vinde?

Præmierne i giveaways er vidt forskellige fra giveaway til giveaway. Det afhænger af hvilken slags blog giveawayen er fundet på. Er det en indretnings blog, så vil præmien i deres giveaway ofte være indretnings relateret. Ligeledes vil en mode blog ofte afholdes giveaways hvor præmien er mode relateret. Det skyldes at bloggere ofte gerne vil finde en giveaway som er interessant for netop deres unikke læsere. Eksempler på præmier kan være:
1. Gavekort
2. Abonnementer
3. Tøj
4. Mad
5. Elektronik
6. Pynt til huset
7. Sports udstyr
Dette er blot eksempler på hvad der tidligere er bleven vundet i online giveaways. Som sagt så varier det rigtig meget efter hvilken hjemmeside eller blog man finder den individuelle giveaway på.

Der er ingen grund til at være kræsen når man jagter gode giveaways. Skulle man være så heldig at vinde en giveaway man måske ikke selv står og kan bruge, så kan du helt sikkert fornøje en god ven eller nært familie medlem med præmien. Og glæden af at putte et smil på andres læber skal ikke undervurderes.

Hvordan deltager jeg?

Kravene for at deltage i en giveaway er ofte meget forskellige alt efter hvilken blog eller hjemmeside der afholder den. Nogle gange skal man kun komme med en kommentar, andre gange skal “like” en instagram side. Som udgangspunkt skal du ofte:
1. Kommenter et blog oplæg.
2. ”Like” deres facebook side.
3. Dele deres facebook side.
4. ”Like” et firmas facebook side.
5. ”Like” en instagram konto.
6. Skriv dig op til nyhedsbrev.
Det hænder ofte at en give away er arrangeret af bloggeren i samarbejde med et Online webshop, der hænder det ofte at man skal ”like” firmaets facebook side for at deltage i deres giveaway. Har du ikke lyst til at ”like” en facebook side, så er det vigtigt at huske på du kan fjerne dit ”like” igen når den giveaway du deltager i er overstået.

Det tager maks. 2 minutter at deltage i en giveaway, og det vil give dig chancen for at lysne din hverdag op med en dejlig lille gave.

Hvorfor er giveaways populære?

Giveaways er blevet voldsomt populære i de danske blogs. Det skyldes flere forskellige årsager, og vil variere fra blog til blog. De mest normale grunde til en blogger afholder en giveaway er:
1. Tiltrække flere læsere.
2. Tak til alle deres trofaste læsere
3. Årstider – Omkring jul er der ofte rigtig mange giveaways i forbindelser med advent.
4. Fødselsdage – Når bloggeren eventuelt har fødselsdag.
5. Sponsorater – Man skal ikke glemme at giveawayen ofte er sponsoreret af i firma der modtager promovering i den forbindelse. Ofte betaler firmaet bloggeren i kontanter samt donere præmien.

Bloggeren kan have mange forskellige motivationer bag sin giveaway, og en blogger vil ofte markere giveawayen som sponsoreret når det er tilfældet, hvilket det oftest er.

Leave a Reply